Voorburgs Dagblad | Kleurentrends raamdecoratie deze zomer

2022-07-23 08:57:04 By : Ms. Lisa Chu

Bij de zomer denk je aan zonnige kleuren die je een blij gevoel geven. Veelal worden er subtiele kleuren met de zomer geassocieerd, dit zie je dan ook terug in de kleurentrends voor raamdecoratie dit jaar. Met andere statements in je woning kun je een leuk speels geheel creëren waar je een zomers gevoel van krijgt. Donkere tinten kunnen voor raamdecoratie ook juist goed werken. Hier lees je meer over de laatste kleurentrends voor deze zomer.

Een eerste trend is typisch voor de zomer: raamdecoratie met vrolijke frisse kleuren. Je kunt er alle kanten mee op. Deze zomer worden de kleuren: geel, roze en paars helemaal hip. Ook sluit beige goed bij het subtiele zomergevoel aan. Aan jou de eer om te bepalen wat het best bij jouw huidige interieur past. Het zijn in ieder geval kleuren om blij van te worden. Kies bijvoorbeeld shutters, vouwgordijnen of rolgordijnen in deze zomerse kleuren en je maakt je woning helemaal zomer-ready.

Houten materialen zijn niet meer weg te denken uit het interieur. Het hout sluit als materiaal ook helemaal aan bij het zomerse gevoel. Het zomerse licht van de zon schijnt door de houten raamdecoratie op een natuurlijke manier naar binnen. Om dit thuis te implementeren kun je gaan voor houten jaloezieën op maat of shutters. Deze soorten raamdecoratie kun je in allerlei houttinten bestellen. Voor ieder wel wat wils dus.

Het voordeel van hout als materiaal is bovendien dat het erg stevig is en je er niet snel op uitgekeken bent. Bij de rest van het interieur kan hout daarnaast altijd wel goed aansluiten, waardoor je een mooi geheel krijgt.

Ook al denk je bij de zomer eerder aan de lichte en vrolijke kleuren, met raamdecoratie kun is het in 2022 een trend om voor wat donkerdere kleuren te kiezen. Het brengt warmte in je woning en je maakt er echt een statement mee. Met de rest van je interieur geeft het op een warme zomerdag een mooi contrasterend effect. Denk bijvoorbeeld aan donkerbruin, donkerblauw of donkergroen. 

Een bijkomend voordeel is dat donkere raambekleding vaak een goede verduisterende werking heeft. In je slaapkamer kan dat ontzettend fijn zijn. Het doet veel goeds voor de nachtrust als de kamer waarin je slaapt ook echt donker wordt. Twee vliegen in één klap dus met deze kleuren.

Uitgever: Digitaal Dagblad B.V. / René Dons

Online Publishers: Bart Bakker, Jan D. Swart, René Dons, Jim Friederich

Cookieverklaring Privacyverklaring Algemene voorwaarden Consent

Middenbaan 111 2991 CS Barendrecht (in gebouw Het Kruispunt)

Albrandswaards Dagblad Barendrechts Dagblad Capels Dagblad Dagblad010 Dagblad070 Gouds Dagblad Nissewaards Dagblad Ridderkerks Dagblad Rijswijks Dagblad Zoetermeers Dagblad

Iedere avond het laatste lokale nieuws gratis in je mail? Meld je hier aan.